SPIRULINA BARLEY: két mesés világ – egyben

By in
771
SPIRULINA BARLEY: két mesés világ – egyben

Keresve sem találhatnánk két egymástól ennyire távol eső helyet. Ha elindulnánk a Dél-Amerika magas hegyvidéki területén fekvő Ecuador fővárosából, Quitóból Tibet legközelebbi közigazgatási központjába, Lhászába, 16 500 km-t kellene megtennünk légvonalban. Ez 36 órás repülőutat vagy 8 napos hajóutat jelentene.

Akinek a fenti út túlságosan hosszúnak tűnne, az is átérezheti e fantasztikus helyszínek esszenciáját, ha közelebbről megismerkedik a SPIRULINA BARLEY TABS készítménnyel.

Az Andok Dél-Amerika legmagasabb hegye, amely a kontinens teljes észak-déli kiterjedésén végighúzódik. A hegység több mint 100 millió évvel ezelőtt jött létre a tektonikus és vulkáni tevékenységnek köszönhetően, és lankáin az évmilliók során a Spirulina termesztéséhez ideális, rendkívül érdekes életfeltételek alakultak ki. Extrém tengerszint feletti magasság, többnyire jeges vizű, kiterjedt vulkáni tavak, valamint szinte megközelíthetetlen és érintetlen természet.

Az intenzív napsütés és a jelentős hőmérséklet-ingadozás ráadásul olyan biológiai folyamatok katalizátoraként működik, amelyek a tengerszinthez közelebb, alacsonyabban fekvő területeken nem indulnának be. Az Andokban honos Spirulina a világ legnehezebben termeszthető növényeinek egyike. Hatalmas üvegházak védik a főleg éjszaka támadó extrém hidegtől. A növény éves termelése ezért is korlátozott, és az andoki Spirulina a legexkluzívabb növények közé tartozik.

KIADÓS FEHÉRJEFORRÁS

A Spirulina fantasztikus növényi fehérjeforrás, teljes tömegének akár 50%-át ez a tápanyag adja ki. Emellett a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza, aminek köszönhetően tökéletes fehérjekomplexet alkot. Az aminosavak jelentősége az emberi szervezet számára szinte leírhatatlan. A szervezet alap-építőkövei, nélkülük a szövetek nem képesek felépülni, megújulni, és egyes fehérjék termelődése is lehetetlenné válna. Az aminosavak nélkülözhetetlenek a mozgáshoz, és részt vesznek a szervezet védekezési folyamataiban is. Jelenlétük további folyamatok számára is fontos, mint amilyen például a sebgyógyulás.

Rubner törvénye (más néven az izodinámia törvénye – A szerk.) kimondja, hogy a bevitt fehérjékből származó aminosavak felhasználása a szervezetben legkisebb mennyiségben jelen levő esszenciális aminosav-tartalomtól függ. Az aminosavak ráadásul nem raktározódnak a szervezetben. Komplex bevitelük emiatt is nagyon fontos.

A FÜRGE SIHEDER

A Spirulinában találunk még A-, B1-, B2-, B6-, B12-, C-, D- és E-vitamint, továbbá ásványi anyagokat, nyomelemeket és többféle enzimet is.

A benne található jelentős mennyiségű klorofillnak köszönhető a növény zöld árnyalata, míg a vörös szín a béta-karotin „lenyomata”. A nagyarányú, akár 10%- ban is jelen levő fikocianin pigment adja a Spirulina jellegzetes kékes színét.

Bolygónk másik felén fekszik a csodálatos tibeti fennsík. A himalájai hegygerincek drámai vonulata alatt, Nepál és Bhután határán terül el az a szinte határtalan táj, amely a BARLEY JUICE TABS készítményben is megtalálható zöld- (fiatal) árpa otthona. A megközelítőleg 200 ezer km2 kiterjedésű terület rengeteg, gyakran még hagyományos módszerekkel megművelt termőföldet kínál.

Erre a területre az organikus ökológiai gazdálkodás jellemző, mivel a durva környezeti feltételek miatt itt főleg olyan növényfajták élnek, amelyek természetüknél fogva ellenállóak. A vegyi anyagok alkalmazása itt nem szükségszerű. Az árpa ezeken a területeken a környezet erejét magába szívja, úgy növekszik, és amikor a szezon jellegétől függően elérte a 17-20 cm-es magasságot, betakarítják, és megkezdődik a technológiai feldolgozás felé vezető út.

Az első lépés az extrakció. Ezt követően a növényből kinyert nedvet óvatosan és lassan kiszárítják, míg meg nem születik belőle az áldásos hatású, zöld por. Ezzel az igényes eljárással érjük el a hatóanyagok magas koncentrációját.

MIBEN KÜLÖNLEGES A BARLEY?

Az árpa 4-szer annyi kalciumot tartalmaz, mint a tej, és legalább annyi fehérjét, mint egy steak. A növényben ezenkívül esszenciális aminosavak, több mint 12 fajta ásványi anyag, 13 különböző vitamin, nélkülözhetetlen enzimek is megtalálhatók, az ismert szuperoxid-dizmutázt (SOD) is beleértve. A szuperoxid-dizmutáz fémtartalmú, jelentős antioxidáns, amely védi a DNS-t a különböző sérülésektől (a sejtosztódás kezdetén). Képes semlegesíteni az egyik legkárosabb szabad gyököt, a szuperoxid-gyököt, és kevésbé toxikus hidrogén-peroxiddá alakítja át. A szervezeten belüli mennyisége – a testben természetes módon megtalálható, egyéb védelmet biztosító anyagok mennyiségéhez hasonlóan – a kor előrehaladtával, a genetikai tulajdonságok függvényében sajnos csökken. A SOD az egészségmegőrzés és a hosszú életkor sok más szempontját tekintve is rendkívül fontos

Az egymástól hatalmas távolságban található két világrész jellemzőinek, energiájának – az andoki Spirulinának és a tibeti zöldárpának – az összekapcsolásával különleges és harmonikus egység jön létre. Ezért a SPIRULINA BARLEY TABS sokkal erőteljesebb szinergikus hatást nyújt, mint bármelyik más ismert zöld élelmiszer. A készítmény jótékony hatásai a fiatal árpának köszönhetően szinte azonnal érezhetők, és hála a Spirulinának, ezek a hatások hosszú ideig tartanak.

Forrás: Vitae magazin

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük