Matcha: igazi energiabomba

By in
974
Matcha: igazi energiabomba

Amikor a párom arról panaszkodott, hogy gyakran erőtlennek, fáradtnak, feszültnek érzi magát, és szeretné kipróbálni a Matcha teát, repesett a szívem. Mivel az üzletünkben éppen volt is készleten Matcha por, így hamar elkezdhette a „kúrát”

Minden áldott nap lelkesen elkevert egy csapott teáskanálnyi port egy jó pohár vízben és megitta. A  por forma azért is jobb, mert sokkal koncentráltabb, mint a teafű. Éppen emiatt egy adag Matcha tea hatóanyag-mennyisége megfelel 10 csésze hagyományos zöld teának.

Nem is kellett sokáig várnunk a hatásra, mert nagyjából 3-4 nap múlva mondta, hogy úgy érzi, elindult valami változás. Fokozatosan frissebbnek, energikusabbnak, nyugodtabbnak érezte magát. Nem véletlen, mert a Matcha a zöld teák királya, a leghatékonyabb zöld tea.

Mi nagyon szeretjük a teákat, különösen a minőségi teákat. A jó minőségű tea segíthet nekünk visszatalálni a természetes ízekhez, magához a természethez, akár önmagunkhoz is.

Ha igazán minőségi teára vágyunk, akkor a filteres helyett válasszuk a szálas teákat! Nap mint nap (gyógy)teákkal foglalkozom, s látom, hogy a szálas tea készítésével, fogyasztásával kapcsolatban felmerül a kifogás: „nincs időm arra, hogy mindennap pepecselgessek vele a konyhában”. Erre én mindig visszakérdezek: „Nincs időd saját magadra?”

A  teázás lehet az aznapi én-időnk, amikor magunkra figyelünk, rendezzük kicsit a gondolatainkat, az érzéseinket. A  tea elkészítése és elfogyasztása – ahogy felforralom a vizet, beleteszem a teafüvet vagy teaport a csészébe, leöntöm a megfelelő hőmérsékletű vízzel, elkeverem, „elmerülök” a szépségében, majd kortyonként megiszom – véleményem szerint valami csodálatos dolog! Számomra valósággal mozgásos meditáció. Egy szertartás, amitől máris harmonikusabbnak érzem nemcsak a napom, hanem magamat is.

Ha Ön még nem döntötte el, hogy megkóstolja-e az ENERGY zöld teáját, akkor, íme, néhány nyomós érvem, ami a Matcha mellett szól: a glikémiás indexe nulla, hatékonyan csökkentheti a vércukorszintet, illetve bátran beleilleszthető bármilyen diétás étrendbe is.

Tippem: Ha nem szeretne zöld levet inni, keverje bele kásába, joghurtba, kefirbe, turmixba.

KELEMEN LÍVIA fitoterapeuta ternészetgyógyász, klubvezető, Balatonfüred

Forrás: Vitae magazin

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük