Organic Chlorella: a legtisztább a világon

By in
735
Organic Chlorella: a legtisztább a világon

Bár a Chlorella a világ legismertebb és legelterjedtebb zöld élelmiszerei közé tartozik, ami valóban fontos vele kapcsolatban, az a felületes információk alatt sokszor rejtve marad. Minél ismertebb és minél elterjedtebb ugyanis az adott zöld élelmiszer, annál gyengébb az átlagos minősége… Rengeteg olyan termék jelenik meg a piacon, amelynek már semmi köze az eredeti elgondoláshoz vagy célhoz.

De kezdjük az elején… Ha a Chlorella esetében szeretnénk egyfajta mérföldkövet kijelölni, az valószínűleg a második reneszánszának idejére, a ’90-es évek közepére esne. Míg a ’60-as években csak kevesen használták a Chlorellát, a ’90-es évekre már vagy százmillió ember vált az édesvízi, zöld alga „rabjává”.

A  kereslet rendkívüli növekedésének hatására Kínában ekkortájt gombamód elszaporodtak a Chlorellatermesztő és -feldolgozó helyek, amelyek olcsó és gyenge minőségű termékeikkel szó szerint tönkretették a hagyományos feldolgozó üzemeket. A piac gyorsan konszolidálódott, és a gyártás 90%-a alig egy évtized alatt szinte teljes egészében egy olyan országba tolódott át, ahol bolygónk legnagyobb mértékű környezetszennyezésével találkozhatunk…

A  zöld alga viszont, amelynek a fejlődéshez hatalmas nyílt területekre és nagy mennyiségű vízre van szüksége, készségesen magába szív mindent a környezetéből, szomorú példáját szolgáltatva a természettel való kíméletlen bánásmód következményeinek. Márpedig ezek fatálisak. A nehézfémek, a növényvédő szerek, a gyógyszeripar melléktermékei és a mikrobiális szennyezettség mind általánosabb jelenséggé válik. A Chlorella az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) statisztikái szerint Földünk leggyakoribb étrend-kiegészítője, és biztonsági okokból egyre több piacról kell visszahívni.

Az ENERGY ORGANIC CHLORELLA-jának a csendes-óceáni Tajvan szigete szolgál otthonául. Képzeljék el a friss szelet, amely rendszerint a Fülöp-szigetek felől hozza a meleg levegőt. Képzeljék el a Napot, amely az év 350 napján gyönyörűen süt, valamint a hegyi forrásvizet, amely annyira tiszta, hogy minőségét az alga növekedésének ideje alatt végig megőrzi. Ezek a feltételek lehetővé teszik, hogy megszülethessen bolygónk valóban legtisztább és legjobb minőségű Chlorella algája.

Forrás: Vitae magazin

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük